Uitzenden

Careermaker geeft een nieuwe betekenis aan de haast conventionele gedachte die het woord ‘uitzenden’ met zich meedraagt. Uitzenden wordt vaak gezien als een activiteit die wordt ingezet bij tijdelijke opvang van piekperiodes of in geval van vakantie of ziekte van eigen medewerkers. Dit hoeft niet per definitie het scenario te zijn: een groot gedeelte van onze bemiddelingen resulteren in een vast dienstverband bij de opdrachtgever.

 

Naast het feit dat wij u meehelpen met de werving en selectie van de juiste kandidaat, besteedt u uw administratieve rompslomp, risico’s bij ziekte van de werknemer en overige werkgeversverplichtingen bij Careermaker uit.

 

Wanneer u een geschikte kandidaat aanneemt, draait het uiteindelijk om de flexibele contractvorm. U betaalt immers alleen de uren dat de werknemer zal werken. De flexibele aard van het uitzendcontract biedt zowel u als de kandidaat de mogelijkheid om daadwerkelijk te ervaren of er een match is. Na afloop van de uitzendtermijn van 1040 uur, kunt u de werknemer daarna geheel kosteloos overnemen en een arbeidsovereenkomst aanbieden.