Een (nieuwe) baan, een (nieuwe) werknemer; het heeft nogal wat impact op een persoon of organisatie. Recruitmentbureau Careermaker erkent dat en zet zowel kandidaat als klant vanaf nu nog meer centraal. Jorrit Brocaar, Commercieel Directeur bij Careermaker: “Wij hebben de unieke kans om bedrijven en mensen bij te staan op momenten die er echt toe doen. Het aannemen van personeel en nog belangrijker, het accepteren van een baan. We willen op die momenten het verschil maken.”

Kandidaten, klanten en hun ambities staan bij Careermaker centraal. De nieuwe www.careermaker.nl, ontworpen en gebouwd door Talmark, brengt dat zowel tekstueel als visueel naar de voorgrond. Robbert Speet, partner bij Talmark: “De visuele manier van vacatures tonen is vernieuwend in de recruitmentmarkt. Ook aan het locatiegericht zoeken hebben we een extra dimensie gegeven. Je ziet binnen no time hoeveel kilometer de afstand tussen jouw huis en je potentiële nieuwe werkplek bedraagt en hoe lang je daarover doet.” Marloes Nuijten, Communicatiespecialist bij Careermaker vult aan: “Onze kandidaten rollen door het sollicitatieproces. Vacatures zijn eerlijk en oprecht geschreven zodat de kandidaat weet wat hij kan verwachten. De selectievragen die we aan een aantal van onze vacatures koppelen, zorgen ervoor dat de kandidaat meteen inzichtelijk heeft of hij geschikt is voor de functie. Dit voorkomt teleurstelling achteraf, als de kandidaat de gehele sollicitatieprocedure heeft doorlopen.”

Omdat ambitie centraal staat bij Careermaker, wordt ook bij de kandidaat naar zijn ambitie gevraagd. “Iedereen heeft ambities. Of je nu parttime wilt werken om genoeg tijd en aandacht te hebben voor je topsportcarrière, een leidinggevende rol ambieert of de beste wilt worden in je vak.”

Keuzehulp
Ook aan de opdrachtgevers van Careermaker is gedacht. “Om onze opdrachtgevers in een oogopslag kennis te laten maken met onze diensten, hebben wij een keuzehulp aan onze site toegevoegd. De opdrachtgever kiest een recruitmentvraagstuk en een speerpunt en vervolgens ziet hij meteen welke oplossing het beste bij zijn organisatie aansluit. Een laagdrempelige, efficiënte methode.” Talmark: “Wij zijn trots op het resultaat. Een eerste aanzet is er, nu moeten we de website verder blijven ontwikkelen. Een nog betere klant- en kandidaatbeleving, de diensten nog beter inzichtelijk maken.” Bij alle beslissingen die worden genomen binnen Careermaker blijft het uitgangspunt: verras de klant, verras de kandidaat.