Careermaker heeft op 16 mei de Candidate Journey onder de aandacht gebracht tijdens een event waarbij alle medewerkers van Careermaker betrokken waren. Deze avond stond geheel in het teken van de reis die de kandidaat maakt vanaf het moment dat zij in aanraking komen met Careermaker. Uiteindelijk ging Mitchel Huvers er tijdens een spannende battle met de eerste prijs vandoor en kroonde zich daarmee tot de grote winnaar.

In het Excelsior Stadion werden alle collega’s van Careermaker ontvangen. Hier werd een heel programma gepresenteerd waarbij de Candidate Journey battle centraal stond. In de maanden voorafgaand aan de battle werd er middels een stemronde elke maand een eindbaas verkozen. Deze eindbaas had het verschil gemaakt in de relatie met haar/zijn kandidaat door middel van een onderscheidende aanpak om iemand aan een baan te helpen of juist in een baan te houden. Uiteindelijk leverde dit zes maandbazen op: Rachid, Sander, Tirsa, Joël, Amanda en Mitchel. Iedere collega kon maandelijks zijn/haar verhaal delen met andere collega’s, hieruit werden uiteindelijk zes winnaars gekozen.

Op het event moesten de deelnemers zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Er werden quizvragen gesteld en de kandidaten moesten hun mening geven bij verschillende stellingen. Dit alles in teken van de Candidate Journey. Mitchel Huvers kroonde zich uiteindelijk tot de absolute winnaar. “Voor mij is de Candidate Journey altijd al belangrijk geweest, dat is een van de redenen dat ik ben gaan werken bij Careermaker.”

Binnen de Candidate Journey meet Careermaker de klanttevredenheid op elke stap binnen het recruitmentproces. De reis van de kandidaten moet optimaal verlopen, want kandidaten zijn ambassadeurs, benadrukt Leon Wolf. “Dat is soms uitdagend. Belangrijk daarin is het nakomen van beloften, die we gaandeweg het proces aan kandidaten en klanten doen. We hebben bijvoorbeeld duidelijke kpi’s opgesteld over hoelang het mag duren tot een sollicitatie wordt opgepakt en hoe een vacaturetekst wordt opgesteld. Ook is het belangrijk om te investeren in persoonlijk contact op de momenten die ertoe doen.’’ 

De succesvolle avond past binnen het grotere plaatje waar de kandidaat de belangrijkste schakel is binnen de dienstverlening van Careermaker. Vanuit deze visie blijft Careermaker haar klanten en kandidaten bedienen. Wegens het grote succes zal de Candidate Journey battle het komende jaar voor de tweede keer georganiseerd worden.