Uw Wft-Professional

Careermaker heeft een actieve pool met Wft gecertificeerde Klantadviseurs, welke telkens aangevuld wordt met nieuw talent. Ze zijn direct inzetbaar op jouw klantcontact afdeling. Deze Klantadviseurs kunnen niet wachten om aan de slag te gaan en zijn op deskundige wijze geselecteerd volgens onderstaand selectieproces.

Hoe trekken wij talent aan?

Onze Recruitment Specialisten zijn dagdagelijks bezig met het bereiken en aantrekken van het juiste talent. 
Campagnes

Talent komt niet vanzelf naar ons toe en dat realiseren wij ons heel goed. Onze Recruitment Specialisten zijn daarom dagelijks bezig met het aantrekken en bereiken van talent op de juiste kanalen. Vanuit data weten wij precies waar zij zich bevinden en wat hen beweegt. Om hen te enthousiasmeren maken wij gebruik van landelijke wervingscampagnes op zowel jobboards als social media. Zo kunnen wij deze talenten gericht aanspreken, en (re)targetten!

Talentpool
Door 20 jaar ervaring in de recruitmentbranche en de daarbij behorende opgebouwde naamsbekendheid hebben wij een grote database opgebouwd van maarliefst 90.000 potentiĆ«le kandidaten. Door het benaderen van deze kandidaten met interessante content enthousiasmeren wij hen om deel te nemen aan de Careermaker Academy. Daarnaast wordt deze database dagelijks verrijkt met nieuw talent door aanmeldingen en exposure online. 
Campus Recruitment

Vanuit jarenlange samenwerkingen met MBO en HBO scholen sluiten wij continu toekomstig talent aan in talentpool. We leggen contact met studenten om samen met hen te kijken naar de mogelijkheden voor de toekomst. Dit doen wij door hun ambitie centraal te stellen en persoonlijke gesprekken te voeren. Door middel van het geven van sollicitatietrainingen, seminars en workshops dragen wij een steentje bij aan het verwezelijken van deze ambitie. 

Hoe selecteren wij talent?

  • Werving
  • Telefonische screening
  • Interview
  • Assessment
  • Referentiecheck
Werving
Werving

Wij werven gedreven kandidaten met een enorme glimlach, die sterk zijn in gesprekken, en een passie hebben voor jouw vakgebied, door middel van landelijke wervingscampagnes.

Werving
Telefonische screening
Telefonische screening

Na het vinden en bereiken van de kandidaat wordt hij/zij direct gebeld door een Recruiter die nauw betrokken is bij de projecten. Tijdens deze screening zal de recruiter zich vooral richten op de harde criteria waar een kandidaat minimaal aan moet voldoen. Beschikbaarheid, communicatieve vaardigheden, salarisindicatie en motivatie komen hier aanbod.

Telefonische screening
Interview
Interview

Het is tijd om elkaar te ontmoeten! De kandidaat wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij Careermaker waarbij uitvoerig in wordt gegaan om zijn/haar motivatie, karakter, werkverleden en soft skills.

Interview
Assessment
Assessment

Werken in een klantcontact omgeving vraagt een aantal specifieke vaardigheden. Aansluitend aan het intakegesprek wordt de kandidaat gevraagd de Careermaker Talentpitch Assessment te maken. De Careermaker Talentpitch geeft meer inzicht in de persoonlijkheid, competenties, drijfveren en intelligentie en voorspellen het toekomstig succes van de kandidaat. We testen ook op vaardigheden en kunnen sollicitanten met gamification voorbereiden op hun toekomstige baan in een klantcontact omgeving.

Assessment
Referentiecheck
Referentiecheck

Om een zo compleet mogelijk beeld te verkrijgen van de kandidaat zal er als laatste een referentiecheck plaatsvinden.
Er zullen tijdens dit proces minimaal twee referentie worden nagetrokken en zal onze recruiter diverse vragen stellen volgens de STAR-methodiek.

Referentiecheck

Wil je meer informatie?

Ben jij geĆÆnteresseerd in Wft geschoold personeel voor de drukke eindejaarsperiode of voor de reguliere drukte op jouw klantcontactvloer?