Solliciteren en werken bij Careermaker

Een sollicitatie is spannend! Daarom wil je graag weten wat je van Careermaker kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Onderstaand leggen we onze sollicitatieprocedure uit en vertellen we je over ons aanbod van arbeidsvoorwaarden.

Ontvangst sollicitatie
Nadat je hebt gesolliciteerd via onze website, ontvang je een ontvangstbevestiging op het e-mailadres dat je hebt ingevuld op het sollicitatieformulier. Wij streven er naar je binnen 5 werkdagen een reactie te geven op jouw sollicitatie. Uiteraard kan je ook altijd telefonisch contact opnemen wanneer je meer wilt weten over de functie.
Voorselectie
Jouw sollicitatie wordt in ontvangst genomen door onze Corporate Recruiter en bij deze eerste selectie kijken we vooral naar relevante opleiding, werkervaring en jouw motivatie. 
Sollicitatiegesprek
Het eerste gesprek bij Careermaker is bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Wat zijn je drijfveren om voor deze functie te kiezen, wat trekt je aan in Careermaker? Wij vinden het essentieel dat toekomstige collega’s passen binnen onze cultuur en zich herkennen in onze kernwaarden. Daarnaast zijn we er trots op om te vertellen wie we zijn en waarom we doen wat we doen. Bij een eventueel tweede gesprek gaan we vervolgens dieper in op jouw kennis en skills. 
E-assessment
Word jij uitgenodigd voor een 2e sollicitatiegesprek, dan maakt een persoonlijkheidstest onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. De ontwikkelpunten die uit deze test naar voren komen, kunnen terugkomen in het sollicitatiegesprek. 
Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden worden besproken tijdens het kennismakingsgesprek of op een later moment in een afrondend gesprek. Zijn beide partijen akkoord, dan krijg je een contract aangeboden en start jij jouw carrière bij Careermaker. 
Referentie
Het opvragen van een referentie is onderdeel van onze sollicitatieprocedure. Hiervoor zullen wij van tevoren toestemming vragen. 

Prima voorwaarden

Met de arbeidsvoorwaarden van Careermaker kun je op elk moment invulling geven aan de ontwikkeling van jouw carrière.
Pensioen
Natuurlijk kent Careermaker een uitstekende pensioenregeling. Careermaker stelt jaarlijks een bepaalde premie – afhankelijk van leeftijd en inkomen – ter beschikking om te besteden aan pensioen. Voor de opbouw van je pensioenkapitaal kun je zelf bepalen hoe je premies worden belegd. 
Reiskostenvergoeding
Als je niet in aanmerking komt voor een leaseauto, heb je recht op een onbelaste reiskostenvergoeding waarbij je kunt kiezen voor een vergoeding van € 0,19 per kilometer woon-werkafstand of voor een vergoeding van de kosten voor openbaar vervoer. 
Coaching en ontwikkeling
Je ontwikkeling staat centraal bij Careermaker. Daarom vinden we het belangrijk dat jij je vaktechnisch en persoonlijk verder wilt en kunt blijven ontwikkelen. Bij iedere functie hoort een competentieprofiel, met de specifieke kennis en vaardigheden die je moet beheersen om de functie volwaardig te kunnen vervullen. Met hulp van e-learning en online trainingen houd je zelf zicht op je ontwikkeling en op de vaardigheden en kennis die je moet aanleren voor een nieuwe stap in je loopbaan. Tevens biedt Careermaker diverse opleidingen en trainingen aan zowel intern als extern.
Functie-indeling & beloning
De hoogte van je salaris hangt mede af van je prestaties en hoe jij je ontwikkelt. Daarnaast geldt voor alle medewerkers een bonusregeling, die deels afhankelijk is van het teamresultaat en deels van jouw functioneren. 
Vrije dagen
Jij hebt recht op 25 vakantiedagen per jaar en 6,5 ADV. Daarnaast heb je elk jaar een mooie geluksdag.