Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Verhalen van medewerkers

Maak kennis met de mensen achter Careermaker

Sheryl Tanis - Teamleider i.o.

In 2015 ben ik begonnen bij Careermaker als Junior Recruiter. Careermaker was mijn eerste echte fulltime werkgever. Inmiddels heb ik mooie stappen mogen maken binnen Careermaker en ben ik doorgegroeid naar de functie van Senior Recruiter naar Teamleider in opleiding en stuur ik momenteel een team van 9 Recruiters aan als Business Unit Manager. Iets waar ik super veel voldoening uit haal!

Hoe ziet een dag als accountmanager eruit?
Ik krijg binnen Careermaker de mogelijkheid tot het volgen van veel opleidingen gericht op Sales, Management en Coaching. De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt van Teamleider naar Business Unit Manager heb ik in een traject mogen doorlopen, waardoor ik veel ruimte en coaching kreeg om mijn eigen management stijl te ontwikkelen. Nu stuur ik met veel plezier een fantastisch team aan bestaande uit 9 zeer gedreven Junior en Senior Recruiters. Naast de zakelijke ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt, heb ik mijn vriendenkring tevens mogen vergroten met een bak vol aan gezellige en ambitieuze collega’s. Collega’s waar ik enorm veel van kan leren en soms ook gewoon even mee aan de lampen kan hangen. Work Hard, Play Hard dat is Careermaker!

Nurmya Tuharea - Recruiter

Het geeft mij energie om kandidaten te bemiddelen in hun zoektocht naar een nieuwe baan en om het relatiebeheer uit te breiden met onze opdrachtgevers. Ik heb binnen mijn team de kans gekregen om mezelf te ontwikkelen in mijn functie. Ik heb een doel voor ogen om in de toekomst een team succesvol aan te sturen. Careermaker biedt mij deze mogelijkheid.

Hoe ziet een dag als Recruiter er voor jou uit?

Op het ene moment heb je een sollicitatiegesprek en het andere moment krijg je een spoedaanvraag binnen van de opdrachtgever. De volgende dag stap je in de auto en heb je een evaluatiemoment met de kandidaat. Dan sta je op een beurs en de dag erna zit je met het projectgroepje te brainstormen over nieuwe ontwikkelingen binnen Careermaker. Ik vind het heel tof dat wij betrokken worden bij de organisatie om samen tot nieuwe ideeën te komen. Zelf vond ik dat het ochtendoverleg in ons team efficiënter kon en dat heb ik aangegeven, nu werkt heel Careermaker met een nieuwe aanpak hiervan. Daarom is het ook zo fijn om bij een kleine organisatie te werken. Als je ideeën hebt kan je het bespreekbaar maken, er zijn korte lijnen en je ideeën worden vrijwel meteen opgepakt. Kortom, ik krijg iedere dag de kans om mij persoonlijk te blijven ontwikkelen binnen een fijne werksfeer met collega’s bij wie je echt jezelf kan zijn.

Roel Plasman - Unitmanager Telecom & Techniek

Careermaker is een informeel bedrijf met korte lijntjes. Ik heb een grote diversiteit aan taken in mijn functie en krijg hierin veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Daardoor word ik iedere dag uitgedaagd. Careermaker is groot genoeg om te kunnen concurreren met de grotere partijen, terwijl ze klein genoeg zijn om snel en flexibel in te spelen op de hard veranderende arbeidsmarkt. Dit maakt dat ik veel in aanraking kom met innoverende diensten, en dat er ook altijd ruimte is om zelf met nieuwe ideeën te komen.

Hoe ziet een dag als Unit Manager er voor jou uit? 
Om negen uur  starten we als team met het ochtendoverleg. In dit ochtendoverleg stemmen we de focus voor de komende week af, nadat we hebben gekeken hoe de afgelopen week is verlopen. Na dit ochtendoverleg ziet elke dag er anders uit. Zo voer ik gedurende de ochtend resultaatbesprekingen en ontwikkelgesprekken met mijn teamleden. In het begin van de middag ga ik met onze Business Developer langs bij een potentiële nieuwe klant. Tijdens deze afspraak gaan we dieper in op de wederzijdse verwachtingen. Het gesprek verloopt erg prettig, waarna de Business Developer het contract op gaat maken en ik de operationele borging uitwerk. Aan het einde van de middag spreek ik met een collega af bij een van onze klanten voor een kwartaalbespreking. In de auto naar huis bel ik nog even met een collega om te horen hoe zijn dag is gegaan en bel ik mijn leidinggevende om hem bij te praten over mijn werkzaamheden.

Debbie de Vries - Recruiter

Ambities staan centraal binnen Careermaker, successen worden gevierd en als afsluiter van de week vindt er elke vrijdagmiddag een borrel plaats. Binnen de organisatie heb je veel vrijheid, kun je ideeën aandragen en wordt er enorm veel tijd besteed aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit alles maakt dat je als werknemer gewaardeerd voelt.

Hoe ziet een dag als Recruiter er voor jou uit?
Mijn dag start ‘s ochtends met het ochtendoverleg, samen met mijn collega's. Daarin bespreken wij per persoon onze focus. Wie gaat zich waarop richten deze week. Dan begint het werk pas echt; het zoeken en vinden van de juiste kandidaten. Tussendoor blijft de telefoon rinkelen, bellen diverse opdrachtgevers met vragen en komen er allerlei zaken tussendoor. Als een duizendpoot ben je continu aan het schakelen, terwijl je probeert jezelf te focussen op dat ene doel: het vinden van de perfecte kandidaat. De tijd vliegt voorbij. Aan het eind van de dag kijk ik terug op een goede dag. Ik ben benieuwd wat morgen weer met zich meebrengt. 

Ook lid worden van ons team?

Maak kennis en bekijk actuele vacatures.