Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Profiling & Gamification

Careermaker is ervan overtuigd dat bij vacatures waar veel flexibele medewerkers voor worden ingezet, de zogenaamde low-entry jobs, persoonlijkheid de grootste voorspeller is voor toekomstig succes. Het selectieproces verandert hierdoor. Welke persoonlijkheidskenmerken zijn doorslaggevend? Hoe weet je dat je de juiste medewerkers selecteert? En heeft iemand de juiste skills?

Careermaker werkt samen met Harver aan een optimalisatie van het sollicitatieproces voor verschillende functiegroepen. Elke kandidaat doorloopt een uniek online sollicitatieproces. Deze virtuele omgeving is volledig op maat gemaakt voor de specifieke functie en geeft de kandidaat een realistisch beeld van de baan. Terwijl de kandidaat het werk ervaart, verzamelen wij data om de geschiktheid van de kandidaat te bepalen.

De algoritmen van Harver berekenen voor elke kandidaat hoe aannemelijk het is dat deze succesvol zal zijn. Middels een online dashboard krijgen wij inzicht in de groep sollicitanten die het meest geschikt is voor de baan. Met alle informatie en inzichten die zijn verzameld over de kandidaat, hebben wij genoeg informatie om de definitieve beslissing te nemen. Het CV speelt een ondergeschikte rol. Het draait om de persoonlijkheid van de kandidaat en de match met uw organisatie.

Vragen? Bel mij! Leon Wolf Operationeel Directeur 010-4445620