Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Recruitment Insights

Data en recruitment is een combinatie die in ontwikkeling is. Door de enorme groei van de beschikbare data ontstaat er inzicht in de kansen die data en recruitment bieden. Careermaker biedt in samenwerking met verschillende partners de mogelijkheid om uw recruitmentproces volledig meetbaar te maken.

Recruitment Insights is nog volop in ontwikkeling. We zullen in de toekomst arbeidsmarktdata zoals het aantal beschikbare kandidaten koppelen aan individuele vacatures. Hierdoor kunnen we voorspellingen doen over het verwachte aantal sollicitaties, doorlooptijd van de vacature en het aantal vacatures dat u op bepaalde afdelingen kan verwachten.

De eerste stap die we nemen is het koppelen van individuele sollicitaties aan uw data uit de verschillende bronnen zoals sollicitatiekanalen, website en recruitmentsysteem aan individuele sollicitaties. Op deze manier krijgen we kwantitatieve inzichten van de verschillende wervingsbronnen. KPI zoals aantal sollicitanten, conversies in het selectieproces en cost per hire staan hier centraal. Door het sollicitatieproces en de onboarding te koppelen aan deze data kunnen we in toekomst uitspraken doen over welke bronnen leiden tot de succesvolle aannames (quality of hire). Een referral progamma kan bijvoorbeeld leiden tot een beperkt aantal sollicitaties, maar kwalitatief kan dit tot de beste aannames leiden. Door het beschikbaar maken van deze data zullen inzichten ontstaan die leiden tot aanbevelingen om uw of ons gezamenlijke recruitmentproces te optimaliseren.

Vragen? Bel mij! Leon Wolf Operationeel Directeur 010-4445620