Careermaker
tips & tricks

Deel 11: What we eat in a day – Thuiswerk editie

Werk jij iedere dag thuis en heb je inmiddels elk gerecht dat je kent al gegeten? Komen die standaard boterhammen ook je neus uit? Lees dan gauw verder!
Wij bij Careermaker vinden het belangrijk om goed en gezond te eten en veel van onze medewerkers let daarom dagelijks op hun voeding. Hieronder vind je een samenstelling van gerechten die door onze medewerkers wordt gegeten op een thuiswerkdag. Deze willen we je niet onthouden!

Ontbijt: Smoothiebowl – Noortje
Ze zeggen dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Lekker opstarten met een goed ontbijt, is echt het fijnste dat er is.. Het liefst eet ik een smoothiebowl:
- 150gr volle kwark (kan uiteraard ook halfvol of mager, maar ik gebruik vol zodat de bowl wat dikker is.)
- 150gr bevroren fruit (ik gebruik mango of fruitmix)
- 1 scoop proteïne poeder (dit is een optie, hoeft natuurlijk niet. Als ik dit doe gebruik ik mango of vanille smaak.)
- 75ml (volle) melk
Even alles bij elkaar in de blender mengen tot een glad mengsel en dan in een schaaltje doen.
Als toppings gebruik ik banaan, chiazaadjes, blauwe bessen, kokosvlokken en soms noten.


Tussendoor 1: Choco Vanille Protein Balls – Mandy
Een goed vullende snack boordevol proteïne. Hier kan ik de hele middag op teren! Deze snack kan je een dag van tevoren al maken als je een drukke dag hebt of op het moment zelf.
Hoe ik het maak:
- 200 gr dadels zonder pit
- 50gr rozijnen
- 50gr pistachenoten
- 50 gr pompoenpitten
- 150 gr amandelen
- 50 gr gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel cacao
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 scoop vanille proteïne poeder
- Snuf zout
Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een deegmassa en maak hier balletjes van (2/3 cm). Je kunt ze direct opeten of nog even laten opstijven in de koelkast.


Lunch: Kip Teriyaki salade – Danique
De lunch is net als ontbijt, even belangrijk. Een goede salade is daarom niet te missen op een drukke werkdag. Als ik het echt heel druk heb, maak ik de kip een avond van tevoren alvast klaar. De Kip Teriyaki salade is op dit moment mijn favoriet!
- 2 handjes sla (naar keuze)
- 1 rode punt paprika
- Halve komkommer
- Handje cashewnoten
- Kipfilet in blokjes (het aantal gram hangt af van hoe een grote eter je bent)
- Cocktail garnalen (Dit is een optie, dit doe ik zelf niet altijd)
- Teriyaki saus
De kipfilet bak ik in Teriyaki saus. Als ik vervolgens alles in een schaaltje heb gedaan, gooi ik er nog een klein beetje saus overheen als dressing.

Tussendoor 2: Koffie Smoothie – Kelly
Koffie zie je altijd terug in mijn dagelijkse routine. En aangezien ik daarnaast ook fan ben van smoothies, kan een koffie smoothie helemaal niet ontbreken! Ik gebruik daarvoor de volgende ingrediënten:
- 40 gr Havermout
- 1 banaan
- 1 of 2 sterke espresso(s)
- 1 scoop proteïne poeder vanille (optioneel)
- 200 ml amandelmelk (of gewone melk)
- 3 ijsklontjes
Alles bij elkaar in de blender en genieten maar! Stiekem ook nog even afmaken met een (ongezonde) topping, slagroom doet het zeker goed :p

Hopelijk kun je met deze recepten even vooruit. Uiteraard kun je er altijd nog je eigen variatie op maken. Mocht je nog tips of zelf lekkere recepten hebben die je ons niet wilt onthouden? Laat het ons vooral weten in een reactie of mail naar noortje@careermaker.nl. 
Noortje van 't Sant
Noortje van 't Sant Recruiter Klantcontact

Andere
tips & tricks