Careermaker
tips & tricks

Deel 14: Wij zijn Careermaker - Soufiane

In de nieuwe serie 'Wij zijn Careermaker' stellen wij één voor één onze collega’s voor. Op deze manier leer je ons steeds beter kennen en kom je te weten wie de persoon achter de vacature is. Deze week staat Soufiane Kasri in de spotlights!

Wie ben je en wat is je functie binnen Careermaker?

Mijn naam is Soufiane Kasri en ik ben Recruiter / Klantverantwoordelijke voor een aantal klanten binnen Careermaker. Inmiddels ben ik ongeveer 1,5 jaar werkzaam bij Careermaker. Naast het recruiten, besteed ik ook tijd aan marketing gerelateerde zaken. Zo houd ik mijn werkzaamheden divers!

Hoe ben je ooit bij Careermaker terechtgekomen?

Zoë heeft mij destijds in contact gebracht met Careermaker, nadat zij hier is begonnen en ze op zoek waren naar een nieuwe collega. Ik werkte toen als Restaurantmanager bij Happy Italy en was op zoek naar een nieuwe baan.

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?

Ik houd mij voornamelijk bezig met het recruitmentproces. Dit houdt in; sollicitaties oppakken, searchen, gesprekken voeren, de kandidaat voorstellen bij de opdrachtgever en zorgen dat hij/zij mag starten en het naar zijn/haar zin heeft binnen het bedrijf. Zoals hierboven genoemd houd ik mij ook bezig met Marketing zaken. Hierbij kun je denken aan het ontwerpen van kalenders, kaarten en video’s en posts maken voor de socials. In mijn vrije tijd design ik o.a. albumcovers voor artiesten.

Wat vind jij het allerleukst aan Careermaker en je werk?

Het leukste aan Careermaker vind ik natuurlijk mijn collega’s! Daarbij vind ik het ook leuk om contact te onderhouden met de kandidaten die via mij werkzaam zijn bij de opdrachtgever.
Ik vind het belangrijk om mensen te kunnen helpen. Of dit nou is met een nieuwe baan of het bieden van een luisterend oor!

Waar kan een kandidaat/klant voor bij jou terecht?

Kort gezegd: voor alles!
Of dit nou werk gerelateerd of iets anders is, ik help graag.

Hoe ziet de start en de rest van jouw ideale (thuis)werkdag eruit?

Ik start de dag op met een teamcall, waarin we bespreken hoe de werkdag eruit gaat zien en wat je taken voor die dag zijn. Hierna beantwoord ik mijn binnengekomen mails en pak ik reacties op van openstaande vacatures. Hierna check ik altijd in bij mijn contactpersonen binnen T-Mobile of ik iets voor ze kan betekenen. In de middag voer ik meestal intakegesprekken en schrijf ik voorstellen. Voor ik het weet, is het 17:30 uur!

Wat is je favoriete muziek tijdens het werken? Of hou je juist van stilte?
Dit is van alles. Nederhop, House, Afrohouse, R&B. Noem het maar op. Alles waar een goede beat in zit, vind ik leuk! Leuk weetje: in de weekenden (vóór en na het corona-tijdperk) ben ik ook te boeken als DJ. Muziek staat bij mij dus altijd aan en het helpt mij om te focussen.

Liever op kantoor werken of thuis?
Ik werk het liefst op kantoor. Thuis heb ik geen ideale thuiswerkplek en op kantoor kan ik snel en goed schakelen met collega’s als er wat besproken moet worden.

Is er zelf nog iets dat je zou willen vertellen?
Heb je een nieuwe uitdaging nodig? Neem dan zeker contact met mij op.
Of een luisterend oor nodig? Dat kan natuurlijk ook ;)


Andere
tips & tricks