Careermaker
tips & tricks

Deel 19: Wij zijn Careermaker - Wesley

In onze serie 'Wij zijn Careermaker' stellen wij één voor één onze collega’s voor. Op deze manier leer jij ons goed kennen, en weet jij wie er achter de schermen hard aan het werk is voor zowel kandidaat als opdrachtgever. Deze week stellen we onze nieuwe aanwinst Wesley de Keijzer voor.

Wie ben je en wat is je functie binnen Careermaker? 

Ik ben Wesley de Keijzer, ik ben 28 jaar oud en woon in Den Haag. In mijn vrije tijd voetbal ik drie keer in de week en squash ik ook regelmatig. Ik werk sinds kort bij Careermaker in de functie van Recruiter in het team Klantcontact. Met een onwijs leuk en gezellig team voel ik mij hier helemaal op mijn plek.

Hoe ben je ooit bij Careermaker terechtgekomen?
Ik ben bij Careermaker terecht gekomen na het solliciteren op een hele andere functie dan Recruiter. Na een leuk kennismakingsgesprek werd mij verteld dat er intern nog een functie open stond als Recruiter bij team Klantcontact.
Na wat sollicitatierondes kwam ik steeds meer mensen uit mijn huidige team te spreken.
Het waren onwijs leuke en gezellige gesprekken en dat maakte mij enorm enthousiast om bij Careermaker aan de slag te gaan.

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?
Mijn voornaamste werkzaamheden zijn de sollicitatieprocedures van A tot Z behandelen. Zo werf ik kandidaten voor de vacatures die wij als Careermaker aanbieden. Bij het vinden van een geschikte kandidaat voor een vacature, geef ik diegene een belletje en zo begint onze eerste kennismaking. Na een succesvol belletje plan ik een intake gesprek in met de kandidaat om hem of haar beter te leren kennen en een beeld te krijgen wat hem/haar bezig houdt naast de werkervaringen. Tijdens de intakes gaan wij ook dieper in op de wensen van de kandidaat en op de gedane opleidingen etc. Na een geslaagde intake doen wij nog altijd een referentiecheck bij de vorige werkgevers van de kandidaten, aansluitend daarvan schrijven wij zelf een voorstel naar de klant. Mocht dat allemaal akkoord zijn en de kandidaat gaat aan de slag bij de klant, blijf ik een contactpersoon voor de klant en kandidaat.

Waar kan een kandidaat/klant voor bij jou terecht?
De kandidaat/klant kan bij mij terecht met al zijn of haar vragen of opmerkingen. Ik vind het erg belangrijk om dat extra stukje service te kunnen bieden zoals een luisterend oor en ik ben een persoon die graag met een ander mee denkt. Ook kan de kandidaat/klant bij mij terecht met problemen die zich voordoen op de werkvloer. Zo kan ik als bemiddelend persoon te werk gaan zodat beide partijen een gelukkige en gezonde samenwerking tegemoet gaan.

Hoe ziet de start en de rest van jouw ideale (thuis)werkdag eruit?
De start van mijn ideale werkdag is toch wel beginnen met een lekkere bak koffie en een leuk gesprek met mijn collega’s. Even nog niet over werk beginnen, maar over alles wat buiten werktijd speelt. Daarna start ik mijn laptop op en dan kan de focus gelegd worden op mijn werkzaamheden van de dag, even mijn agenda checken en we gaan aan de slag!

Wat is je favoriete muziek tijdens het werken? Of hou je juist van stilte?
Mijn favoriete muziek tijdens het werken is wel wat up tempo zomerse tunes. Heerlijk een muzikaal zonnetje in de building. Dit maakt mij vrolijk en wekt zeker extra energie op tijdens het werken.

Op het moment dat ik mij wat meer moet concentreren kan ik ook de stilte wel waarderen. Dan kan ik mijn volledige focus erbij houden en merk ik wel dat ik meer gedaan krijg.

Liever op kantoor werken of thuis?
Ik ga veel liever naar kantoor dan dat ik thuis werk. Ten eerste omdat het onwijs gezellig is op kantoor en ik toch wel veel energie haal uit het menselijk contact. Ik heb voordat ik bij Careermaker aan de slag ging, een jaar thuis gewerkt en de muren kwamen op mij af. Ik ben dus wel even klaar met thuiswerken!

Wesley de Keijzer
Wesley de Keijzer Recruiter 06-82980686

Andere
tips & tricks