Careermaker
tips & tricks

Deel 22: Wij zijn Careermaker - Robin

In onze serie 'Wij zijn Careermaker' stellen wij één voor één onze collega’s voor. Op deze manier leer jij ons goed kennen, en weet jij wie er achter de schermen hard aan het werk is voor zowel kandidaat als opdrachtgever. Deze week stellen we je voor aan een zeer gewaardeerde collega uit onze Business Development-hoek, namelijk: Robin van der Kooi.

Wie ben je en wat is je functie binnen Careermaker?
Ik ben Robin van der Kooi, 36 jaren oud, woonachtig in het mooie Harderwijk en ik ben Sr. Business Developer bij Careermaker.

Hoe ben je ooit bij Careermaker terechtgekomen?
Dat dateert alweer van een hele tijd geleden. Na een zeer bescheiden carrière bij de ABN AMRO zocht ik een meer dynamische en inspiratievolle werkomgeving en dat heb ik uiteindelijk in Amsterdam gevonden. Toen was het vanuit praktisch- en relationeel oogpunt beter om te verhuizen en zodoende ben ik gaan wonen in Haarlem en ben ik écht per toeval bij Careermaker uitgekomen (destijds gevestigd op het Museumplein). Zij hadden een schijnbaar ‘leuke’ job voor mij bij de verzekeraar Univé, maar dat zag ik totaal niet zitten. Die wereld wilde ik juist verlaten. Nog voordat ik naar buiten liep vroeg de toenmalige vestigingsmanager (Koos Wurzer) of een carrière bij Careermaker niet iets voor mij was? De rest is geschiedenis… Middels een paar omzwervingen bij grote internationale recruitment organisaties ben ik in 2016 voor de 2e keer uitgekomen bij Careermaker en werk ik hier nu iets langer dan 8,5 jaar in totaal.

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?

Simpel gezegd zorg ik voor de brug vanuit de (nieuwe) klant richting de operatie van Careermaker. Ik word verantwoordelijk gehouden voor het aansluiten van toonaangevende opdrachtgevers met gave én uitdagende recruitmentvraagstukken. De deze klanten bevinden met name in de retail- en logistieke wereld.

Wat vind jij het allerleukst aan Careermaker en je werk?

De reden dat ik voor een 2e keer ben teruggekomen is natuurlijk niet zomaar. Het familiare karakter van de interne organisatie, het vriendschappelijke contact met de collega’s onderling, de humor, maar ook de jaarlijks terugkerende ambitieuze doelstellingen spreken mij erg aan. Ik krijg de ruimte om dingen naar mijn hand te zetten en mag wel zeggen dat ik de volledige vrijheid krijg als het gaat om de keuze van wélke klanten met welke recruitmentuitdaging dan ook. Daarnaast is een klik met de directie ook belangrijk. Zelfs de grote afstand m.b.t. woon-werkverkeer weerhoudt mij er niet van om elk jaar weer te beginnen aan een reeks nieuwe mooie uitdagingen.

Waarvoor kan een klant bij jou terecht?

Een klant kan bij mij vooral terecht voor een goed ‘out of the box’ gesprek. Of we gaan samenwerken of niet, ik vind het belangrijk dat een klant zijn verhaal kwijt kan zodat ik kan bepalen of hij bij mij aan het juiste adres is. Maar dit hoeft helemaal niet altijd het geval te zijn. Ik adviseer ook wel eens ergens anders heen te gaan dan Careermaker, simpelweg omdat die optie beter aansluit bij zijn wensen. En vaak houden we daar juist het leukste contact aan over! Ik ben vanuit mijn voetbal achtergrond erg prestigieus ingesteld en wil koste wat kost uitdagingen opgelost zien worden. Dus als een klant daadwerkelijk besluit om met mij te gaan samenwerken, dan is succes geen vraagteken meer.

Hoe ziet de start en de rest van jouw ideale (thuis)werkdag eruit?
Een ideale werkdag heb ik niet echt. Ik geniet vooral van inhoudelijke gesprekken met organisaties die om advies verlegen zitten of meer willen horen over onze ervaringen. Deze vraag is niet echt in te kleuren in een ideale werkdag. Ik kan zowel genieten van een dag thuiswerken als een drukke dag op kantoor in Rotterdam waarbij ik met de collega’s spar over de beste klantoplossing. Maar uiteindelijk zit ik natuurlijk het liefst bij de klant aan tafel!

Wat is je favoriete muziek tijdens het werken? Of hou je juist van stilte?
Doe mij maar Radio538 non-stop en dus geen reclame onzin en ieder uur hetzelfde nieuws. Gewoon lekker praktisch en dus prettig klinkende achtergronddeuntjes zodat werken nog leuker is.

Liever op kantoor werken of thuis?
Liever beiden niet maar lekker bij organisaties aanschuiven die mooie verhalen (lees uitdagingen) te delen hebben!

Is er zelf nog iets dat je zou willen vertellen?
Niet direct maar als ik nu toch iets zou moeten vertellen dan is het dat ik enorm trots ben op hoe Careermaker, en dus alle collega’s incl. backoffice, zich door de hele COVID19 situatie heengeslagen hebben. Het werken onder zeer aangepaste omstandigheden in een tijd waarin opdrachtgevers terughoudend zijn met het uitzetten van opdrachten, er veel online en/of per video gecommuniceerd wordt, zorgt voor een andere manier van werken en brengt de nodige gevaren/uitdagingen met zich mee. Careermaker heeft daar goed op ingespeeld en veel verantwoordelijkheid bij de medewerkers neergelegd. Hoe we daar met z’n allen mee om zijn gegaan is bewonderingswaardig en daarvoor verdiend iedereen een groot compliment incl. schouderklopje.
Robin van der Kooi
Robin van der Kooi Business Developer Retail & Logistiek 06-13377619

Andere
tips & tricks