Careermaker
tips & tricks

Deel 27: Wij zijn Careermaker - Leon

In onze serie 'Wij zijn Careermaker' stellen wij één voor één onze collega’s voor. Op deze manier leer jij ons goed kennen, en weet jij wie er achter de schermen hard aan het werk is voor zowel kandidaat als opdrachtgever. Deze week hebben we het genoegen om Leon Wolf te spreken! 

Wie ben je en wat is je functie binnen Careermaker?

Mijn naam is Leon Wolf, ben 45 jaar en woon in Schoonhoven. Het mooiste stadje van Nederland ;-) Waar ik samenwoon met mijn vriendin en twee kids. Na de studie tijd (Hotelschool en HBO Human Resource Management,) een aantal jaren gewerkt in de horeca. Mijn passie is dan ook nog steeds koken. Vanaf 2002 ben ik werkzaam in de uitzendbranche.

Ik werk inmiddels 17 jaar bij Careermaker en ben sinds een drietal jaren de Operationeel Directeur van deze mooie club. In deze veelzijdige rol ben ik verantwoordelijk voor het behalen van de gestelde omzetdoelstellingen. Dagelijks stuur ik de verschillende onderdelen van de organisatie aan, waaronder de verschillende business units, de sales afdeling en marketing. Naast Operationeel Directeur van Careermaker ben ik ook directeur van HIRE5, waarmee we ons bezighouden met het bieden van verschillende innovatieve online recruitment oplossingen.

Hoe ben je ooit bij Careermaker terechtgekomen?

Na een aantal jaren bij Timing gewerkt te hebben was ik toe aan een volgende stap. Een kleinere en persoonlijke organisatie had de voorkeur en het liefst 1 waar ondernemerschap hoog in het vaandel staat. Kort nadat ik mijn cv op monsterboard had geplaatst, werd ik gebeld door Jorrit Brocaar. Hij wist mij volledig te enthousiasmeren voor Careermaker en al snel was ik binnenboord en vervolgde ik mijn loopbaan als aankomend Manager. In de jaren daarna groeide ik met Careermaker mee in allerlei managementfuncties.

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?

Mijn takenpakket is heel breed en divers. We zijn een pragmatisch organisatie, met een platte structuur waardoor iedereen naast zijn vaste takenpakket allerlei projecten heeft om op te pakken. Naast deze projecten, besteed ik veel van mijn tijd aan de mensen in de organisatie. Ik zorg ervoor dat iedereen dagelijks met veel plezier zijn/haar werk kan doen. Of het nu gaat om systemen, website, jobsites, tooling, kantoor en ontspanning. We hebben een mooie cultuur en een fijne werkomgeving en die moet geborgd blijven. Daarnaast schakel ik veel met bestaande en nieuwe klanten over allerlei recruitmentuitdagingen. Ik zorg ervoor dat onze dienstverlening daarop aansluit en in de toekomst ook op aan blijft sluiten. De recruitmentuitdagingen van onze klanten vertaal ik naar activiteiten binnen onze organisatie waar ik elke dag bij betrokken ben en meedenk in optimalisaties hierin. Borgen van kwaliteit, budgetten en omzetdoelstellingen zijn hierin leidend. Kortom, veel te veel om allemaal op te noemen. Dat hierbinnen dagelijks de nodige uitdagingen voorbij komen is onvermijdelijk. Daar haal ik mijn energie uit.

Wat vind jij het allerleukst aan Careermaker en je werk?

Helaas was het afgelopen jaar hierin een vreemd jaar en moest alles online. Maar waar ik het meeste van geniet zijn de gesprekken met klanten en de bezoeken aan de verschillende organisaties waarmee we werken. Of het nu een offerte traject is of een strategische overleg over de toekomst, ik hou van de dynamiek in het gesprek en vind het nog steeds interessant om ambities van organisatie te vertalen naar onze dienstverlening.

Waar kan een kandidaat/klant voor bij jou terecht?


Hij/zij kan overal voor aankloppen.

Hoe ziet de start en de rest van jouw ideale (thuis)werkdag eruit?

Die begint standaard met een heerlijke dubbele espresso op kantoor. Aan thuiswerken ben ik niet gewend geraakt en vind ik ook helemaal niets. Doe mij maar een beetje gezelligheid en de dynamiek van de werkvloer.

Wat is je favoriete muziek tijdens het werken? Of hou je juist van stilte?

Gewoon lekker de radio aan. Als achtergrondmuziek. Goeie muziek uit de 80’s en 90’s. Maar muziek van nu kan ik ook waarderen hoor.

Liever op kantoor werken of thuis?

Lijkt me duidelijk ;-)

Is er zelf nog iets dat je zou willen vertellen?

Nieuwsgierig naar Careermaker geworden? Ik kom graag in contact met jou. Of het nu gaat om een leuke baan bij het tofste recruitmentbureau van Rotterdam of een passende recruitmentoplossing, je kan me voor alles benaderen!
Leon Wolf
Leon Wolf Operationeel Directeur 06-10189233

Andere
tips & tricks