Careermaker
tips & tricks

Deel 8: Solliciteren bij Careermaker: wat kan ik verwachten?

Solliciteren is misschien wel één van de spannendste dingen die er is. Ben ik geschikt? Zal ik gebeld worden? Zal ik op gesprek mogen komen? Zeker in deze tijd, zijn dit vragen die je jezelf mag stellen. Maar om die specifieke droombaan te bemachtigen, zal je toch moeten solliciteren. In deze blog lees je waar je rekening mee kunt houden en wat je kunt verwachten als je bij ons solliciteert. 

Want wat komt er precies kijken bij een goede sollicitatie? Natuurlijk een motivatiebrief en jouw cv ook niet te vergeten. In vorige blogs kun je lezen hoe je een goede motivatiebrief schrijft en hoe je jouw cv het beste kunt opmaken. Ik raad je dan ook zeker aan om deze even te lezen voor je gaat solliciteren. Zo kan je jezelf ten eerste onderscheiden van anderen, en ben je verzekerd van een goede basis: je hebt je stinkende best gedaan voor jouw sollicitatie!

Natuurlijk begrijpen we dat je ontzettend graag kans wilt maken op die uitdagende functie. We ontvangen dan ook vaak rechtstreekse sollicitaties per mail. Dit omdat onder elk van onze vacatures het emailadres en telefoonnummer van degene die verantwoordelijk is voor de vacature staat. Dagelijks ontvangt elke Recruiter enorm veel (externe) mails. Helaas is hierdoor de kans groot dat je sollicitatie zoek raakt in de mailbox of erger, zelfs vergeten wordt. Ik raad je dan ook zeker aan om altijd via de site te solliciteren waar je de vacature hebt gezien. Je sollicitatie komt dan rechtstreeks in ons systeem terecht en kan dan zo snel mogelijk worden opgepakt. Uiteraard kan het zeker geen kwaad om na je sollicitatie even na te bellen om te melden dat je gesolliciteerd hebt en informeren of je sollicitatie correct is aangekomen bij ons. Dit geeft jou een stukje zekerheid en ons een dikke reminder hoe enthousiast je bent om aan het werk te gaan. En mooier nog, je kan gelijk je motivatie telefonisch toelichten!

Via onze website krijg je altijd de gelegenheid om een stukje motivatie toe te voegen in het motivatiebalkje. We hebben geen speciale knop om jouw motivatiebrief te uploaden. We raden aan om altijd een stukje tekst toe te voegen. Het laat zien dat je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan. Dat is toch veel beter dan helemaal niet vertellen wat je motivatie is om aan het werk te gaan?

Daarnaast is het, zoals eerder genoemd, belangrijk dat je jouw cv toevoegt aan jouw sollicitatie. Dit scheelt voor beide partijen een hoop werk. Wij hoeven niet achter jouw cv aan te gaan en jij hoeft later niet nog tussen al je bestanden te graven om jouw cv te vinden. Een mooi opgemaakt cv onderscheid je van de rest. Daarnaast is het voornamelijk belangrijk dat jouw cv up-to-date is. Vermeld al je relevante werkervaring en, niet te vergeten: meld de juiste data van je dienstverbanden!

Kortom, zoals de Jeugd van Tegenwoordig ooit zei: Een goed begin, is maar de helft!
Je weet nu waar je kunt beginnen. In de volgende blog lees je meer over onze competentietest, een veel voorkomend onderdeel van onze sollicitatieprocedure! Ben je nu al nieuwsgierig of wil je toch nog wat meer informatie? Dan kun je mij bereiken op: 06-82 81 72 04.

Andere
tips & tricks