Careermaker
tips & tricks

Deel 12: Wij zijn Careermaker - Noortje

In de nieuwe serie 'Wij zijn Careermaker' stellen wij één voor één onze collega’s voor. Op deze manier zullen jullie ons beter leren kennen, en erachter komen wie de gezichten zijn achter ons bedrijf. We beginnen bij Noortje van 't Sant!

Wie ben je en wat is je functie binnen Careermaker?
Mijn naam is Noortje en ik ben inmiddels net iets langer dan een jaar werkzaam bij Careermaker als Recruiter op de afdeling Klantcontact. Dit houdt in dat ik mij voornamelijk bezighoud met Klantcontact functies. Hierbij kun je denken aan functies als bijvoorbeeld Klantenservice Medewerker. Ik vind het ontzettend leuk om continu in contact te staan met mensen. Daarnaast ontferm ik mij sinds kort ook over het schrijven van blogs en columns en het bedenken en maken van video’s. Wiens idee zou deze column nou geweest zijn? :P

Hoe ben je ooit bij Careermaker terechtgekomen?
In 2019 had ik gesolliciteerd op een Klantenservice functie voor een opdrachtgever waar Careermaker mee samenwerkt. Na mijn gesprek, waarin ik aangaf Journalistiek gestudeerd te hebben en schrijven heel leuk vind, kreeg ik ook een interne functie als Recruiter bij Careermaker aangeboden. Dit kwam voornamelijk omdat ik me in een functie als Recruiter ook bezig zou houden met het schrijven van vacatures etc. Omdat ik het belangrijk vind dat dit onderdeel in mijn werkzaamheden terugkomt, was de keuze snel gemaakt!
Geen klantenservice voor mij, maar het recruitmentvak in.

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?

De voornaamste werkzaamheden die ik heb zijn het oppakken van sollicitaties, voeren van gesprekken, schrijven van vacatures/ voorstellen (dit is een verhaaltje waarin ik de gesproken kandidaat voorstel aan de opdrachtgever) en het contact onderhouden met kandidaten en de klant. Sinds kort houd ik mij, zoals hierboven al genoemd, ook bezig met de invulling van de social media kanalen, het opnemen van vlogs en video’s en het schrijven van blogs.

Wat vind jij het allerleukst aan Careermaker en je werk?

Dat iedereen zo hecht is met elkaar. Je kunt met alles bij elkaar terecht, of het nou privé of werk gerelateerd is. Daarnaast is de sfeer heel open en is er altijd ruimte voor eigen input en ontwikkeling. Het voelt meer als een grote vriendengroep of familie dan als collega’s. Het leukste aan mijn werkzaamheden vind ik het contact met de verschillende teamleiders bij de klant. Met iedereen bouw je een andere soort band op en dat zorgt ook voor diversiteit. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om mijn ei kwijt te kunnen in het schrijven van voorstellen, vacatures, blogs en/of columns. Waar mijn collega’s een uur kunnen doen over een voorstel, heb ik deze uit enthousiasme al binnen 10 minuten klaar haha.

Waar kan een kandidaat/klant voor bij jou terecht?
Als kandidaat voor een nieuwe baan en als klant voor een nieuwe werving. Ik vind het altijd leuk om te kijken naar de juiste match en de mogelijkheden.

Hoe ziet de start en de rest van jouw ideale (thuis)werkdag eruit?

De dag beginnen in mijn trainingspak, een goede smoothiebowl en een bak koffie. En op kantoor idem dito, alhoewel ik dan natuurlijk netjes gekleed ben. En de smoothiebowl dan vaak vervangen wordt door een bak kwark met zelfgemaakte granola en fruit.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat mijn dag er gestructureerd uitziet. Ik begin mijn dag, of soms zelfs de dag ervoor al, met een to-do-lijstje. Zo weet ik wat me te wachten staat en kan ik dit taak voor taak afstrepen, heerlijk!
De gesprekken met kandidaten plan ik het liefst in de middag, zodat ik belangrijke taken of achtergebleven taken van de vorige dag meteen in de ochtend kan afronden.

Wat is je favoriete muziek tijdens het werken? Of hou je juist van stilte?

Het liefst rustige (Engelstalige) muziek. Wat dat is, maakt me niet veel uit. Ik merk al heel snel dat als ik Nederlandse muziek aanzet tijdens het werken, ik songteksten per ongeluk verwerk in e-mails omdat ik bijvoorbeeld mee zit te zingen. Gelukkig kom ik daar wel op tijd achter voordat ik de mail verstuur. Tijdens voorstellen schrijven vind ik het sowieso lekker om oortjes in te hebben. En als ik het echt heel druk heb, presteer ik het beste in stilte. Dus van alle markten thuis. :)

Liever op kantoor werken of thuis?
Zeker weten op kantoor! Thuis heb ik veel afleiding en ben ik sneller geneigd om tussendoor even iets anders te gaan doen. Toch merk ik dat af en toe een dagje thuiswerken, waarop ik allereerst al een uur langer kan slapen, mij ook goed doet. Ik denk dat ik toch voor een kleine afwisseling ga. 4 dagen kantoor en 1 dag thuis. Dat zou prima werken voor mij!

Is er zelf nog iets dat je zou willen vertellen?
Heb je ervaring in het Recruitment en vind je het belangrijk dat je leuke collega’s hebt?
Dan moet je zeker solliciteren bij Careermaker. We hebben nog een openstaande vacature…

Ik geef het stokje door aan Zoë, onze Recruitment Specialist!

Andere
tips & tricks