Careermaker
tips & tricks

Deel 13: Wij zijn Careermaker - Zoë

In de nieuwe serie 'Wij zijn Careermaker' stellen wij één voor één onze collega’s voor. Op deze manier zullen jullie ons beter leren kennen, en erachter komen wie de gezichten zijn achter ons bedrijf. Deze week is Zoë Fekkes aan de beurt. 

Wie ben je en wat is je functie binnen Careermaker?
Ik ben Zoë, ik ben 26 jaar en ik woon in Vlaardingen. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en ik werk nu inmiddels bijna 2 jaar bij Careermaker met veel plezier.

Binnen Careermaker heb ik de functie van Recruitment Specialist. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor een zo goed mogelijk wervingsproces. Ik kijk bijvoorbeeld hoe ik de instroom van kandidaten (op kwalitatief en kwantitatief niveau) kan optimaliseren en voer daarvoor marketingacties uit.

Hoe ik dat doe? Ik maak en optimaliseer jobmarketing campagnes (bijvoorbeeld op social media en op jobboards) en stuur ik deze dagelijks bij a.d.h.v. data analyses. Daarnaast zorg ik voor een zo goed mogelijke recruitmentstrategie (hoe positioneren we ons in de markt? Op welke manier gaan we werven? Welke tools zijn daarvoor nodig?) en ik ben verantwoordelijk voor Employer Branding. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de systemen waarin we werken (ons ATS systeem, onze Recruitment Marketing systemen) en het bijwerken en up-to-date houden van onze websites. Ook voer ik een groot deel van deze acties uit bij klanten, om hun recruitmentproces te verbeteren. Er komt hierbij dus ook een stuk consultancy bij kijken. Als kers op de taart geef ik intern en extern trainingen waar nodig.

In het kort hou ik mij eigenlijk bezig met een groot stuk procesoptimalisatie (ik leer telkens uit data wat we wel en niet moeten doen) en daar komen acties uit voort. Op dagelijkse basis ben ik dus veel bezig met data analyses en rapportages.

Hoe ben je ooit bij Careermaker terechtgekomen?
Tijdens mijn studie werkte ik als Teamleider in de horeca. Ik merkte dat ik het werken met mensen heel erg leuk vond, en vanuit mijn studie heb ik het analytische stuk heel erg meegekregen. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het leren uit data, en aan de hand daarvan beslissingen maken die een grote impact kunnen maken op een bedrijf. Ik ben na mijn studie begonnen bij Careermaker als Recruiter, en dit was eigenlijk mijn eerste ‘volwassen mensen’ baan. Gaandeweg heb ik steeds meer kunnen leren over de taken die bij mijn huidige functie horen, en heb ik de stap mogen en kunnen maken naar Recruitment Specialist.

Wat vind jij het allerleukst aan Careermaker en je werk?
Het allerleukste aan Careermaker vind ik echt de vrijheid om jouw eigen prioriteiten te kiezen. Je krijgt heel veel verantwoordelijkheden, en je krijgt de ruimte om de ideeën uit te voeren die je bedenkt. Daarnaast zijn mijn collega’s echt goeie vrienden geworden en zijn we een heel hecht en informeel bedrijf.

Ik vind super veel aspecten van mijn werk heel erg leuk, maar wat ik op dit moment het leukste vind is het leren van programmeertalen. Hiermee kan ik onze systemen met elkaar laten communiceren en automatische acties laten uitvoeren. Super tof als je heel veel onderzoek naar iets doet, het uiteindelijk lukt om het te programmeren en het werkt ook echt!

Hoe ziet de start van jouw ideale (thuis)werkdag eruit? Opstarten in mijn pyjama om 08.30 uur met een kopje thee, kat op schoot, verwarming aan, heerlijk! Ik begin altijd met het checken van mijn mails en mijn agenda die dag prioriteren. Ik ben echt een to-do-lijst freak en maak overal aantekeningen van (welke ik ook weer prioriteer). Volledig normaal.

Ik vind het zelf fijn om de eerste helft van de dag bezig te zijn met online werkzaamheden (campagnes bijsturen, mails beantwoorden, dingen aanpassen in de back-end van de website, etc) en de tweede helft van de dag te gebruiken voor meetings met partners (hiermee bedoel ik de contactpersonen van de systemen en diensten die wij intern gebruiken), meetings met klanten en interne meetings. Zo haal ik het maximale uit mijn dag.

Wat is je favoriete muziek tijdens het werken? Of hou je juist van stilte?
Totaal in de lijn van mijn (soms wat geeky) werkzaamheden werk ik het best in totale stilte, haha. Dan kan ik mij echt uren achter elkaar concentreren. Als ik op kantoor werk zorg ik ervoor dat ik die dag werkzaamheden uitvoer waarbij ik veel moet bellen etc. Zodat ik niet afgeleid wordt door muziek en geluiden op de werkvloer. Maar mijn favoriete muziek? Spaanstalig!

Liever op kantoor werken of thuis?
De combinatie is voor mij perfect. Idealiter werk ik 2 dagen per week op kantoor (omdat veel van mijn werkzaamheden ook voortkomen uit meetings met collega’s) en 3 dagen thuis (om me te kunnen focussen op data analyses en alles wat daarbij hoort). Maar als ik echt resoluut 1 zou moeten kiezen zou ik voor thuiswerken gaan. Alhoewel ik dan wel mijn collega’s zou missen…

Zoë Fekkes
Zoë Fekkes Recruitment Specialist 06-83529605

Andere
tips & tricks