Careermaker
tips & tricks

Deel 16: Wij zijn Careermaker - Michiel

In onze serie 'Wij zijn Careermaker' stellen wij één voor één onze collega’s voor. Op deze manier maken wij jullie bekend met wie wij zijn en wat wij doen. Deze week spreken we Michiel van Grinsven!

Wie ben je en wat is je functie binnen Careermaker?
Mijn naam is Michiel van Grinsven, ik ben 41 jaar en woon in Vught. Ik heb in Eindhoven mijn studie Marketing & Communicatie afgerond.
Binnen Careermaker bekleed ik de functie van Salesmanager. Mijn team en ik zijn verantwoordelijk om Careermaker zo breed mogelijk in de markt uit te dragen om zo uiteindelijk nieuwe langdurige samenwerkingen af te sluiten met nieuwe opdrachtgevers die binnen onze expertises passen.

Hoe ben je ooit bij Careermaker terechtgekomen?

Via LinkedIn ben ik benaderd om op gesprek te komen om te kijken of er vanuit beide kanten een positief gevoel zou zijn om hier een vervolg aan te geven. Destijds kende ik Careermaker nog niet en ben ik op onderzoek gegaan. Ik kwam terecht op de website van Careermaker en daar werd me snel duidelijk dat het bij Careermaker draait om echte persoonlijke aandacht. Nu zijn mooie woorden op een website makkelijk geschreven, maar de praktijk is toch vaak net iets anders.
Om een heeeeeel lang verhaal iets korter te maken…..Vanaf het eerste moment dat ik binnen kwam, was er oprechte interesse en persoonlijke aandacht. Daarnaast werd ik verrast door de klantportefeuille, kennis en kunde van de diverse specialismes binnen Careermaker. Na meerdere bezoeken op de Goudsesingel was ik ervan overtuigd dat ik onderdeel wilde zijn van Careermaker.

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?
Ik ben verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en onderhouden/opvolgen van alle sales activiteiten. Het realiseren van nieuwe klanten voor de specialismen Logistiek, Klantcontact en Telecom. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de aansturing en ontwikkeling van de afdeling Business Development.

Wat vind jij het allerleukst aan Careermaker en je werk?
Het leukste aan mijn baan als Salesmanager is dat geen 1 dag hetzelfde is. Elke dag spreek je potentiele nieuwe relaties en ben je op zoek naar de bedrijven waar we echt het verschil kunnen maken met 1 van onze expertises. De afwisseling van kantoor en de weg op vind ik heerlijk. Daarbij heb ik ontzettend leuke collega’s, dus geen 1 dag is saai!

Waar kan een kandidaat/klant voor bij jou terecht?
Voor new business natuurlijk! Met kandidaten heb ik niet heel veel te maken, maar uiteraard kun je ook bij mij terecht voor een praatje pot.

Hoe ziet de start en de rest van jouw ideale (thuis)werkdag eruit?
Eerst vind ik het fijn om relaxed op te staan. Om een goede dag te hebben, is het belangrijk dat ik eerst een bak koffie drink voor ik de auto instap. Van Vught naar Rotterdam is geen klein stukje, dus soms stop ik onderweg nog voor een extra bak koffie. Als ik op kantoor ben, start ik op en bereid ik mij voor op de bezoeken aan prospects. Op de vrijdagen sluit ik uiteraard af met collega’s!

Wat is je favoriete muziek tijdens het werken? Of hou je juist van stilte?
Tijdens het werken houd ik het liefst van stilte. Maar niet te lang, af en toe een muziekje is prima.
Daarnaast vind ik het fijn om mensen om mij heen te hebben, zodat ik kan praten.

Liever op kantoor werken of thuis?
Ik werk zeker weten het liefst op kantoor, maar daarnaast ben ik op een werkdag ook veel onderweg. In deze Corona-tijd natuurlijk wat minder, maar thuis ben ik dus weinig!

Is er zelf nog iets dat je zou willen vertellen?
Nee, volgens mij vertel ik overdag al genoeg. :P

Andere
tips & tricks