Careermaker
tips & tricks

Deel 23: Wij zijn Careermaker - Kelly

In onze serie 'Wij zijn Careermaker' stellen wij één voor één onze collega’s voor. Op deze manier leer jij ons goed kennen, en weet jij wie er achter de schermen hard aan het werk is voor zowel kandidaat als opdrachtgever. Deze keer spreken we Kelly Winkelman. Veel leesplezier!

Wie ben je en wat is je functie binnen Careermaker?
Ik ben Kelly Winkelman en ik ben inmiddels 24 jaar (jeetje, wat gaat de tijd snel) en woonachtig in Pernis. Binnen Careermaker ben ik al ruim 1,5 jaar werkzaam als Recruiter voor onze logistieke afdeling.

Hoe ben je ooit bij Careermaker terechtgekomen?
Een paar jaar geleden was ik hard op zoek naar een leuke derdejaars stageplek. Deze had ik uiteindelijk gevonden binnen Careermaker. Toen hield ik mij al bezig met het bemiddelen van logistiek personeel. Na maanden veel geleerd te hebben, kon ik concluderen dat de eerste stap in mijn carrière was gezet! Het was voor mij een logische stap om mijn afstudeertraject ook binnen Careermaker te doorlopen en uiteindelijk heb ik er een mooie baan aan overgehouden!

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?
Op dagelijkse basis houd ik mij bezig met het bemiddelen van logistiek kantoorpersoneel. Veel van deze mensen zijn latent op zoek naar een baan. Dit betekent dat ik veel op LinkedIn te vinden ben om logistieke- én young professionals te benaderen voor een leuke job. Uiteindelijk ga ik samen met de kandidaat uitgebreid het gesprek aan om zo een match te vinden.

Daarnaast is het belangrijk om een duurzame relatie op te bouwen op klant- en kandidaat niveau. Ik ben regelmatig buiten de deur om de wensen en behoefte van een klant te achterhalen of om juist een bakkie te doen en gezellig even bij te kletsen. Ja ja, dat hoort er ook bij!

Is dit alles? Nee, zeker niet!

Achter de schermen schrijf ik vacatureteksten die volledig aangepast zijn aan de doelgroep. Door middel van data dat vergaard wordt door onze Recruitment Specialist, Zoë Fekkes of vanuit marktanalyses, kan ik de teksten schrijven voor een bepaalde doelgroep. Het doel is om uiteindelijk de juiste match te maken tussen de kandidaten en opdrachtgevers.

Wat vind jij het allerleukst aan Careermaker en je werk?
Het leukste aan Careermaker vind ik al mijn collega’s en de werksfeer. Wat betreft mijn werkzaamheden ben ik graag op pad om klanten te bezoeken en dan met name als wij daar iemand aan een baan hebben geholpen! Het doel is tenslotte om zo veel mogelijk mensen te laten shinen. ;-)

Waar kan een kandidaat/klant voor bij jou terecht?
Uiteraard voor het vinden van een nieuwe uitdaging. Maar ook voor de kleine dingen, zoals het opstellen van een cv of voor sollicitatietips. Een praatje pot is natuurlijk ook altijd goed!

Hoe ziet de start en de rest van jouw ideale (thuis)werkdag eruit?
Altijd eerst een bakkie koffie zetten en de nieuwste roddels bespreken met collega’s. Daar ben ik tenslotte een Rotterdammert voor!

Wat is je favoriete muziek tijdens het werken? Of hou je juist van stilte?
Tijdens het schrijven van vacatureteksten en voorstellen etc. vind ik het altijd lekker als het stil is. Maar zodra ik veel moet bellen is een muziekje wel fijn. Dan vind ik de radio al voldoende.

Keiharde muziek op de vroege ochtend is niet helemaal mijn ding!
P.S. Ik hoop dat een aantal collega’s dit lezen..

Liever op kantoor werken of thuis?
100% liever op kantoor werken. Persoonlijk vind ik het fijn om in een werkomgeving te werken. Dit is voor mij niet bij mij thuis.

Is er zelf nog iets dat je zou willen vertellen?
Uit zeer betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat wij nog op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Dus.. wil jij ook bij een toffe recruitmentorganisatie werken? Solliciteer dan vooral en wellicht kunnen wij binnenkort de nieuwste roddels bespreken bij het koffiezetapparaat.

Kelly Winkelman
Kelly Winkelman Recruiter Logistiek & Retail 06-83527213

Andere
tips & tricks