Careermaker
tips & tricks

Deel 24: Wij zijn Careermaker - Jeffrey

In onze serie 'Wij zijn Careermaker' stellen wij één voor één onze collega’s voor. Op deze manier leer jij ons goed kennen, en weet jij wie er achter de schermen hard aan het werk is voor zowel kandidaat als opdrachtgever. Deze week spreken we Jeffrey Pietersen. Veel leesplezier!

Wie ben je en wat is je functie binnen Careermaker?
Mijn naam is Jeffrey Pietersen, ik ben 22 jaar oud en binnen Careermaker vervul ik de rol van Recruitment Consultant. Simpel gezegd heb ik een 360 rol en ben ik er voor zowel klant als kandidaat.

Hoe ben je ooit bij Careermaker terechtgekomen?
Via een klasgenoot, die toevallig ook een vriend van mij is. Hij liep al stage bij Careermaker en gaf aan dat het een hele fijne plek is om te leren. In januari 2020 ben ik hier begonnen als stagiair. Omdat ik het zo ontzettend naar mijn zin heb, ben ik blijven plakken!

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?
De voornaamste werkzaamheden die ik heb op een werkdag zijn het vinden van nieuwe kandidaten voor de opdrachtgevers. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor een stukje New Business. Dagelijks benader ik een tiental kandidaten via LinkedIn en search daarnaast op de jobboards naar passende profielen. Ook ben ik bezig met langdurige relaties opbouwen met kandidaten, maar ook met klanten.

Wat vind jij het allerleukst aan Careermaker en je werk?
Zeker weten de sfeer en de vrijheid in je werk! Je kunt volledig jezelf zijn en er is genoeg ruimte om te leren. Daarnaast zijn er ook genoeg mogelijkheden in mijn rol. Ik kan meerdere kanten op.
Wat mijn werk zo leuk maakt en wat ook één van de redenen is dat ik ben blijven plakken, is het commerciële aspect aan mijn functie.

Waar kan een kandidaat/klant voor bij jou terecht?
Loopbaanadvies, vraagstukken omtrent werving en selectie en recruitmentoplossingen. Kortom, voor een hele hoop! Ik vind het leuk om te kijken naar de juiste match tussen klant en kandidaat.

Hoe ziet de start en de rest van jouw ideale (thuis)werkdag eruit?
Eerst opstarten met koffie. Daarna vind ik het fijn om met mijn manager, Aart, de pressure points door te nemen zodat ik weet waar ik me door de dag heen op kan focussen. Zo houd ik overzicht.

Wat is je favoriete muziek tijdens het werken? Of hou je juist van stilte?
Gelukkig deel ik dezelfde muzieksmaak als Aart (Sorry Kelly). Met Techno/Hardstyle maak je mij wel blij. Zodra ik ga bellen, ga ik vaak apart zitten. Dan is de stilte juist fijn.

Liever op kantoor werken of thuis?
Zeker op kantoor, de recruitmentwereld verkennen. Thuis zit je vaak alleen met je laptop en heb je geen sparringpartners om je heen om zaken te bespreken. Op kantoor kan dit gelukkig wel.

Is er zelf nog iets dat je zou willen vertellen?
We zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s!
Voor meer informatie kan je altijd op onze website kijken. Misschien ben je binnenkort wel mijn nieuwe sparringpartner!


Jeffrey Pietersen
Jeffrey Pietersen Recruiter Retail 06-83522237

Andere
tips & tricks