Careermaker
tips & tricks

Deel 26: Wij zijn Careermaker - Sander

In onze serie 'Wij zijn Careermaker' stellen wij één voor één onze collega’s voor. Op deze manier leer jij ons goed kennen, en weet jij wie er achter de schermen hard aan het werk is voor zowel kandidaat als opdrachtgever. Deze week spreken we Sander van der Kooi Veel leesplezier!

Wie ben je en wat is je functie binnen Careermaker?

Ik ben Sander, 34 jaar en woonachtig in het rustige Doornspijk nabij het Veluwemeer.
Binnen Careermaker ben ik (alweer) 5 jaar werkzaam als accountspecialist en ben ik in de operatie verantwoordelijk voor onze monteurspool die te werk wordt gesteld bij onze KPN.

Hoe ben je ooit bij Careermaker terechtgekomen?
Destijds werkte ik voor één van de grote opdrachtgevers die Careermaker in haar portefeuille heeft.
Bij aannemersbedrijf Allinq uit Harderwijk was ik werkzaam als planner waarin ik dagelijks KPN-monteurs aanstuurde. Mijn broer Robin van der Kooi (tevens werkzaam bij CM) tipte mij over een vacante vacature bij CM en vroeg mij of de rol van accountspecialist niet wat voor mij was.
Gezien mijn ervaringen in de telecombranche én door een sluiting op mijn huidige werkzaamheden bij Allinq was de overstap snel gemaakt en tot op heden geen spijt van haha.

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?
In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor 130 uitzendkrachten die te werk worden gesteld bij onze klant KPN. Een job met vooral veel variatie in de werkzaamheden; ik verzorg en onderhoud dagelijks het contact van onze monteurs en ben verantwoordelijk voor het werven en onboarden van nieuwe talenten die worden ingeleend door onze klant.

Wat vind jij het allerleukst aan Careermaker en je werk?
Ik denk dan toch wel de prettige sfeer op de werkvloer en de ruimte die je binnen het bedrijf krijgt om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast vind ik het ook erg prettig dat ik in mijn functie de vrijheid krijg om deze zelf in te vullen.

Waar kan een kandidaat/klant voor bij jou terecht?
In eerste instantie kan ik de kandidaat aan een toffe baan helpen in de telecom, ik vind het ook wel gezellig om over van alles en nog wat te praten én op zijn tijd te sparren met de klant over de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Hoe ziet de start en de rest van jouw ideale (thuis)werkdag eruit?

Als ik richting Rotterdam rijd dan gaat mijn wekkertje om 07:00 uur en geniet ik graag van wat “opzwepende” muziek om er lekker in te komen en de dag vol gas te beginnen haha.
Om eerlijk te zijn heb ik niet echt een ideale werkdag en is elke dag weer net iets anders.

Wat is je favoriete muziek tijdens het werken? Of hou je juist van stilte?
Zoals ik hierboven heb beschreven kan ik genieten van een muziekstyle met wat tempo erin, maar merk ik ik de laatste tijd ook prima kan werken in stilte of een klein beetje Tabitha op z’n tijd ;)

Liever op kantoor werken of thuis?
Ik denk dat ik wel een juiste balans heb in mijn werkzaamheden, al zou ik het wel fijn vinden om langzaam aan weer terug te gaan naar het ‘oude’ normaal, dus ook weer op locatie werken bij de klant.

Is er zelf nog iets dat je zou willen vertellen?
Nou eigenlijk niet, mocht je wat willen weten van mij ik ben bereikbaar op 06 53 76 48 90 :P
Sander van der Kooi
Sander van der Kooi Accountspecialist Telecom 06-53764890

Andere
tips & tricks