Careermaker
tips & tricks

Deel 2: Hoe vind ik een online vacature?

In de vorige blog hebben we een aantal startpunten benoemd die het jou makkelijker maken om de juiste vacature(s) te vinden. In deze blog gaan we verder in op het vinden van een online vacature. Elk kanaal heeft zijn voor- en nadelen, en bindend advies laten we op dat gebied dan ook achterwege.

• Zoek dagelijks! In normale tijden is de omloopsnelheid dermate hoog dat er elke dag vele nieuwe banen bijkomen.

• Maak waar mogelijk een jobalert aan. Bijna alle bekende jobsites bieden deze mogelijkheid en veel grotere bedrijvensites ook. Op die manier kan je dagelijks/wekelijks de nieuwe vacatures in je mailbox krijgen.

• Probeer ook eens Google als uitgangspunt. Vaak ben je geneigd naar een specifieke jobsite te gaan, terwijl Google je resultaten geeft van alle jobsites. Nadeel is wel dat het vaak voelt als een zoektocht naar een speld in een hooiberg.

• Gebruik meerdere zoektermen. Vaak kom je tijdens je zoektocht allerlei namen van banen tegen die uiteindelijk hetzelfde zijn. Verwerk deze verschillende zoektermen in je jobalerts en dagelijkse zoektocht.

• Zoek ook op social media. Met name Linkedin en Facebook bieden uitgebreide zoekmogelijkheden gecombineerd met een groot vacatureaanbod.

• Dreig je vast te lopen, wijzig dan de volgorde waarop vacatures worden getoond. Dit staat standaard vaak op 'Datum', wijzig dit naar 'Relevantie'.

• De grotere jobsites bieden vaak nog veel extra filtermogelijkheden, zoals locatie, salarisindicatie, aantal uren per week etc. Begin met de voor jou ideale combinatie van filters en haal filters weg om je zoekopdracht te verruimen.

In het volgende deel tips voor het opmaken van een goed cv, stay tuned! Wil je hier nou meer over weten, bel dan met Zoë op 06-83529605 of mail naar zoe.fekkes@careermaker.nl, zij staat je graag te woord.

Zoë Fekkes
Zoë Fekkes Recruitment Specialist 06-83529605

Andere
tips & tricks