Careermaker tips & tricks

Wij zijn Careermaker - Bas

In onze serie 'Wij zijn Careermaker' stellen wij één voor één onze collega’s voor. Op deze manier leer jij ons goed kennen, en weet jij wie er achter de schermen hard aan het werk is voor zowel kandidaat als opdrachtgever. Deze week spreken we Bas Kempff. Veel leesplezier!

Wie ben je en wat is je functie binnen Careermaker?
Mijn naam is Bas Kempff en ik ben 25 jaar oud, geboren en getogen Gouwenaar. Vanwege studie op mezelf gaan wonen in Rotterdam, en heb het hier helemaal naar mijn zin. Mijn interessegebieden liggen in de sport (voetbal, Formule1, karten, mountainbiken, skiën e.d.), muziek (draaien, festivals) en met familie en vrienden spelletjesavonden, uiteten, lange wandelingen maken met de hond of een terrasje pakken (lekker cliché).

Binnen Careermaker vervul ik de functie van recruiter bij team Large Accounts. Ons team houdt zich voornamelijk bezig met de grote klanten met terugkerende aanvragen. Denk hierbij aan; KPN retail, Zilveren Kruis en nog veel meer. Het leuke binnen dit team is dat het heel dynamisch is en je nooit stil kan zitten. Er zitten hier te weinig uren in een dag, en je bent alleen maar aan het vliegen, maar daar krijg ik juist energie van!

Grappig feitje over jezelf?
Ik ga liever 1 week op wintersport, dan 3 weken op zomervakantie. Wintersport is voor mij echt ultiem genieten. Dat verklaart ook dat ik een half jaar lang in de vrieskou, kleine, huilende kinderen heb les heb gegeven, en er nog plezier in had ook! Nu geef ik zelf geen les meer, maar ga ik nog zeker 1 tot 3 keer per jaar de bergen in.

Hoe ben je ooit bij Careermaker terechtgekomen?
Via iemand die hier ook werkte. Wij kende elkaar al langer en hij had altijd veel positieve verhalen over het werk en het bedrijf. Hij heeft mij met sluwe salestechnieken overgehaald om een keer op gesprek te gaan, en kijk nu! Overigens is mijn huisgenoot ook werkzaam in de recruitment, vandaar dat ik er al het één en ander over wist.

Wat vind jij het allerleukst aan Careermaker en je werk?
Qua werk? De dagelijkse interactie met allerlei verschillende soorten mensen; het begeleiden en ondersteunen van het gehele recruitmentproces; het contact met de klanten en bij de bijbehorende bedrijfsbezoeken; het creatief bezig zijn met oplossingen.

Bij Careermaker? De informele werksfeer en de collega's. Iedereen staat altijd voor elkaar klaar. Ook buiten werk zijn we ook een hechte groep. We gaan vaak uiteten, kijken voetbal samen, gaan met elkaar naar festivals, en niet te vergeten ook iedere vrijdagmiddag een borrel met elkaar.

Wat is je favoriete muziek tijdens het werken? Of hou je juist van stilte?
Meestal ben ik degene die de beheerder is van de muziek op het kantoor. Ik heb dan ook 20 verschillende muzieklijsten voor iedere omstandigheid. Wel lastig, want er hebben 18 mensen een mening over nummers die je aanzet. Zelf luister ik het meest naar house, Hiphop, 90's- en 00'smuziek en jazz.

Wat is je leukste herinnering aan Careermaker/je collega's?
De afscheidsavond van onze oud Business Unit Manager. Nadat we de bij een café waren geweest, zijn we terug naar het kantoor gegaan om spelletjes te doen, te poolen en verder borrelen. Hebben toen ontzettend hard gelachen met elkaar!

Andere tips & tricks