Werken bij
Arriva

Grote kans dat Arriva jou wel eens naar jouw bestemming heeft gebracht met een van hun bussen, waterbussen, touringcars, trams, sneltrams of treinen. Dit doen zij namelijk jaarlijks voor twee miljard passagiers door heel Europa. Hiermee is Arriva een van de grootste aanbieder van personen vervoer in dertien verschillende landen binnen Europa. Met hun 5.500 medewerkers staat Arriva dag in en dag uit klaar om reizigers een goede reis te bieden. Ook hebben zij het doel om in 2025 volledig CO2-neutraal te rijden, hier werken zij aan door nieuwe elektrische bussen aan te schaffen.

Daarnaast regelen zij sinds april 2020 de dienstregeling op en rond Schiphol. Ze brengen jou dus naar het vliegtuig en als je terug komt van vakantie weer naar Schiphol. De vliegtuigen van de grootste vliegtuigmaatschappijen ter wereld landen op het platform van Schiphol en moeten binnen 20 minuten weer opstijgen. Om tijd te besparen blijven veel van de vliegtuigen op het platform staan en worden niet aangesloten aan een gate. Van belang is dat de passagiers snel en op een veilige manier toch bij het vliegtuig komen. Op dat moment komen de Buschauffeurs in actie en brengen de passagiers veilig en snel naar het vliegtuig. Ook rijden er Chauffeurs rondom Schiphol om alle passagiers naar de juiste vertrekhallen te brengen.

Kelly Winkelman
Kelly Winkelman Manager Logistiek

Vacatures bij
Arriva

Nieuwsgierig geworden wat jij voor ons zou kunnen betekenen? Neem dan snel een kijkje tussen onze vacatures.

Meer over
Arriva

Als Buschauffeur ben je niet alleen het gezicht van Arriva maar ook van de meest dynamische locatie van Nederland, namelijk Schiphol. Met 200 goedlachse chauffeurs weet Arriva optimale busdiensten te creëren op het platform (airside) en rondom Schiphol (landside). De vliegtuigen van de grootste vliegtuigmaatschappijen ter wereld landen op het platform van Schiphol en moeten binnen 20 minuten weer opstijgen. Om de snelheid erin te houden blijven veel van de vliegtuigen op het platform staan en worden niet aangesloten aan een gate. Op dat moment komen de Buschauffeurs in actie om de passagiers veilig naar het vliegtuig te rijden. Uiteraard zijn de chauffeurs hier uitgebreid voor opgeleid en houden ze nauwlettend contact met de verkeerstoren. Op landside rijden alle chauffeurs rondom Schiphol om alle passagiers naar de juiste vertrekhallen te vervoeren.

Door de aanschaf van de nieuwste elektrische bussen bewegen ze steeds meer naar het doel om in 2025 CO2-neutraal te gaan rijden. Wil je ook graag op een unieke locatie in Nederland werken als Buschauffeur? Lees dan snel onze vacature!