Werken bij
Dirk

Dirk van den Broek is van oudsher een echt familie bedrijf en dit zie je tot op de dag van vandaag nog steeds terug in de bedrijfsvoering. Met ruim 12.000 collega’s die werkzaam zijn binnen de 125+ filialen, behoren zij tot een van de grote supermarktketens in Nederland. Door vast te houden aan hun kernwaarde: een goede service tegen een lage prijs, hebben zij dit succes weten te behalen. Een prestatie waar zij trots op zijn en waar jij deel van kan uitmaken!

Dirk van den Broek biedt veel mogelijkheden om jouw carrière als retail professional een boost te geven. Veel van de managers die werkzaam zijn binnen Dirk van den Broek zijn dan ook intern opgeleid van winkelmedewerker tot manager. Hiervoor hebben zij praktijk- en vakopleidingen gevolgd. Dirk van den Broek hecht niet alleen veel waarde aan haar personeel, ook willen zij een bijdragen leveren aan de samenleving. Zo konden Stichting: Cliniclowns, Make a wish Nederland, Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Stichting Alpe d’HuZes afgelopen jaar op steun van Dirk van den Broek rekenen.
Ranish Bahadoer
Ranish Bahadoer Recruitment Consultant

Onze
vacatures

Bekijk de actuele vacatures van Dirk.

Kom jij ook
werken bij Dirk?

Dirk heeft verschillende, mooie functies. Hierbij kan je denken aan een Afdelings- of Supermarktmanager. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Afdelingsmanager:

De functie van Afdelingsmanager is een verantwoordelijke functie, waarin jij niet alleen verantwoording draagt voor de ontwikkeling van je collega’s. Ook ben jij verantwoordelijk voor het behalen van de omzet doelstellingen, optimale klant beleving en het allerbelangrijkste, de terugkeer van klanten. Kortom, werken bij Dirk van den Broek betekent werken in teamverband waar ieder het naar zijn zin heeft en successen worden behaald en gevierd!

Supermarktmanager:

Als Supermarktmanager ben je niet alleen eindverantwoordelijk voor alle afdelingen binnen de vestiging, maar zorg jij dat de implementatie en uitvoering van het centrale commerciële, operationele, personele en procesmatige beleid binnen het filiaal tot in de puntjes is geregeld. Door het sturen en coachen op individuele kwaliteiten van je collega’s realiseer je een optimaal exploitatie van het filiaal.